Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Савранської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області не припиняють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян

, опубліковано 04 липня 2024 о 09:32

Савранська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області звертає увагу, що з 1 травня 2024 року в Електронному кабінеті з’явилась можливість отримати Витяг щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС:

за будь-який рік, поточний рік та минулі роки окремо;

з розрахунком пені на суму наявного податкового боргу на день звернення платника;

з підписом/без підпису посадової особи контролюючого органу.

Для отримання Витягу платнику необхідно створити Запит за формою «J/F1300207» в приватній частині електронного кабінету у пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації», обравши період, за який платник бажає отримати «Витяг з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску».

Частина полів форми Запиту заповнюються системою автоматично, а саме:

найменування; прізвище ім’я, по батькові платника податків;

податковий номер платника податку або серія та номер паспорта;

дата відправлення Запиту до органів ДПС.

Автоматичне заповнення таких полів можна відмінити, знявши позначку «Авто розрахунок».

Обов’язково заповнюється період, за який платник бажає отримати Витяг, та за бажанням може зазначити позначку:

для розрахунку суми пені (не зазначено позначку, отримує Витяг без розрахунку пені);

для отримання Витягу в розрізі платежів (не зазначено позначку, отримує Витяг з узагальненою інформацією);

для отримання Витягу з підписом посадової особи контролюючого органу (не зазначено позначку, отримує Витяг без підпису посадової особи контролюючого органу).

Зберегти створений Запит можна натиснувши кнопку «Зберегти». Збережений документ потрібно підписати та відправити до органу ДПС, натиснувши кнопки «Підписати» та «Відправити».

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , а також через вебпортал ДПС.

Відповідь на Запит платнику податків надсилається через Електронний кабінет не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційно-комунікаційної системи ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску за формою «F/J1400207» (далі – Витяг). Витяг формується за період вибраний платником податків при створенні Запиту з урахуванням строків давності, станом на дату відправлення Запиту до органів ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету меню «Вхідні/вихідні документи» вкладка «Вихідні» платник має можливість отримати відповідь/переглянути/скачати та здійснити його друк.

Також самостійно перевірити дані, за якими сформовано Витяг, можна за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.