Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Роздільнянської ДПІ інформують платників податків про застосування та реєстрацію РРО/ПРРО

, опубліковано 06 вересня 2023 о 09:01

Фахівцями Роздільнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області здійснюється комунікація з платниками податків з метою проведення роз’яснювальної роботи з питань реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Під час спілкування платників податків інформують про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265 у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці звертають увагу представників бізнесу, що з 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

У разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265.

Також, податківці наголошують, що при виборі будь-якого виду реєстратора розрахункових операцій (класичного чи програмного) головною умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО у контролюючому органі.