Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО та/або ПРРО: інформує Савранська ДПІ

, опубліковано 11 січня 2022 о 16:34

В Савранській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області  постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед платників щодо забезпечення виконання положень Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо обов’язкового застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку, крім платників єдиного податку І групи та суб’єктами господарювання, які здійснюють види діяльності, визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000р. № 1336 «Про забезпечення реалізації ст.10 Закону України».

Так, з 01 січня 2022 року платники єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Водночас спрощенці, які працюють у селах та спрощенці 1 групи мають право РРО не використовувати.

Фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку III групи, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

Підприємець сам вирішує, який вид реєстратора використовувати – купувати апаратний РРО чи користуватись ПРРО, встановлюючи безкоштовне програмне рішення ДПС.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування РРО та/або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.