Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ПРРО: консультують фахівці Любашівської ДПІ

, опубліковано 03 січня 2022 о 11:15

Фахівцями Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед платників податків щодо реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) через сервіс  Електронний кабінет.

Так, під час надання консультації, старший державний інспектор Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Сергій Дікусар наголошує, що фізичні особи - підприємці, які перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО  для здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 та за бажанням обирають який РРО зареєструвати – стаціонарний чи програмний.

До початку проведення реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання подає до  контролюючого органу за місцем реєстрації інформацію про об’єкт оподаткування, в якому проводиться діяльність за формою № 20-ОПП, або перевірити  актуальність інформації, поданої раніше за даною формою. Далі необхідно завантажити програмне забезпечення ПРРО з  вебпорталу ДПС.         

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Для використання ПРРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет.

Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО.

Також, на прикладах підприємцям роз’яснюється як саме, за допомогою особистого ключа, здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету для подальшої реєстрації ПРРО.

Детальніше, з інформаційними матеріалами щодо впровадження та застосування ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).