Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 01.01.2022 року платники єдиного податку II-IV груп мають застосовувати РРО

, опубліковано 04 січня 2022 о 09:57

Податківці Ренійської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області провели зустріч з платниками податків стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) платниками єдиного податку II-IV груп з 01 січня 2022 року.

Фахівці ДПІ звернули увагу учасників на суттєві зміни з 01 січня 2022 року у законодавстві щодо суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосувати РРО/ПРРО у зв’язку з закінченням перехідного періоду згідно пункту 61 підрозділу 10 Розділу ХХ «Перехідні Положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Також, платників податків проінформовано про зміни до Постанови КМУ від 23.08.2000 № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», якою визначено перелік окремих форм та умов проведення діяльності без застосування РРО/ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій на господарську одиницю.

Особлива увага була приділена питанням щодо порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, який набрав чинності з 26.11.2021 року.

На завершення зустрічі, суб’єктам господарювання наголошено на необхідності завчасної реєстрації РРО у контролюючих органах.