Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості одноразового декларування платникам Доброславської ДПІ

, опубліковано 04 січня 2022 о 11:30

Фахівці Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області продовжують надавати консультації та роз’яснення громадянам та фізичним особам – підприємцям щодо одноразового добровільного декларування активів.

Податківці нагадали, що з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія одноразового добровільного декларування громадянами України активів, які розміщені на території України чи за її межами,  котрі належать їм на правах власності, та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Платників поінформували щодо особливостей одноразового добровільного декларування активів та наголосили, що скористатися податковою амністією можуть резиденти і нерезиденти України, які є власниками активів, з яких не були сплачені податки. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді та сплатити одноразовий збір від 2,5 до 9 відсотків від суми задекларованих активів. Подати таку декларацію фізичні особи мають право до 1 вересня 2022 року за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Право громадян на участь в одноразовому добровільному декларуванні – це реальний шанс легалізувати в рамках правового поля раніше не задекларовані доходи. Зробити це можна швидко і комфортно, подавши спеціальну декларацію через Електронний кабінет платника.

Спілкуватися з податковою службою та отримувати більше інформації щодо сплати податків та зборів можна дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».