Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в Кілійській громаді з питань одноразового добровільного декларування

, опубліковано 14 вересня 2021 о 13:32

В Кілійській міській раді за участі заступника начальника Південного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Олега Лепського відбулася зустріч із старостами сіл та керівниками підприємств та організацій громади.

Присутнім повідомили, що 15 червня 2021 року прийнято Закон України №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Деклараційна кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що розпочалася з 1 вересня 2021 року та триватиме до 1 вересня 2022 року, передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Олег Лепський наголосив, що громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не було сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Учасники зустрічі розглянули питання щодо позитивних сторін запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, ставок та об’єктів оподаткування.

Всі присутні отримали вичерпні відповіді на свої питання, а також тематичні листівки з одноразового добровільного декларування.