Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування під час семінару в Іванівському районному центрі зайнятості

, опубліковано 14 вересня 2021 о 09:23

За участі фахівців управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області проведено семінар з працівниками Іванівського районного центру зайнятості щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору.

В ході семінару присутніх проінформували, що громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію. Декларуванню підлягають саме активи (а не доходи), які належать фізичній особі на праві власності, які розміщені на території України та/або за її межами:

активи, одержані (набуті) фізичною особою протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року за рахунок доходів, що підлягали оподаткуванню, але з яких не сплачено або не в повному обсязі податки і збори;

активи які особа не задекларувала в порушення податкового та валютного законодавства.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни мають змогу подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів.

Сплата збору з одноразового добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової добровільної декларації.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом виключно в електронній формі.