Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що потрібно зазначати в одноразовій добровільній декларації: тема зустрічі в Київській ДПІ

, опубліковано 10 вересня 2021 о 08:47

В Центрі обслуговування платників Київської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області відбулась зустріч з платниками з питань добровільного декларування.

В ході зустрічі платникам податків повідомили, зокрема, про відомості, які треба зазначати в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації. 

Так, в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації повинні бути відображені наступні відомості:

відомості про декларанта, до яких відносяться - прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової карти платника податків або серія та номер паспорта громадянина України  для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки податків та офіційно повідомили про це у відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті;

звітний період за який подається декларація (звітний, уточнюючий, або звітний новий);

місцезнаходження, або місце проживання платника податків;

найменування контролюючого органу, до якого подається звітність;

підпис та дата подання декларації.

Також, необхідно вказати відомості про об`єкти декларування, самостійно визначену декларантом у національній валюті базу для нарахування збору, ставку та суму збору.

Інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об`єктів декларування в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не зазначається.