Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ананьївському районі відбувся семінар з питань легалізації «тіньової» зайнятості

, опубліковано 28 липня 2021 о 11:09

З метою запобігання використання неоформленої праці Ананьївська державна податкова інспекція Головного управління ДПС в Одеській області разом з Ананьївською районною філією Одеського обласного центру зайнятості провели семінар для суб’єктів господарювання з питань легалізації праці та заробітної плати.

В заході також взяли участь головний інспектор відділу з питань праці та заробітної плати Головного управління Держпраці в Одеській області Тетяна Лиса та начальник Ананьївської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ігор Голубенко.

Присутнім нагадали, що з 1 липня 2021 року стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Крім того, фахівці місцевої служби зайнятості повідомили присутнім щодо умов отримання компенсації єдиного внеску при створенні нових робочих місць.

Начальник Ананьївської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ігор Голубенко наголосив на тому, що роботодавці несуть відповідальність в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску та податків.