Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету - запорука сталого розвитку громади

, опубліковано 09 липня 2021 о 08:47

Про це, начальник Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Інна Грекул зазначила під час зустрічі з в. о. начальника фінансового відділу Зеленогірської територіальної громади Людмилою Колєсніченко.

Учасники обговорили питання залучення резервів наповнення бюджету територіальної громади, покращення ефективності адміністрування та погашення заборгованості з податків і зборів.

За словами Інни Грекул одним з основних джерел наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб. Надходження цього податку залежить від того, наскільки сумлінно роботодавці відносяться до питання офіційного працевлаштування найманих працівників та дотримання законодавства при виплаті заробітної плати.

Крім того, суттєвим резервом наповнення бюджету є сплата податку на доходи фізичних осіб з доходів громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Також, Інна Грекул та Людмила Колєсніченко детально зупинилися на питаннях справляння податку на майно.

За результатами зустрічі прийнято рішення докласти максимум спільних зусиль щодо розширення бази оподаткування, а також пошуку додаткових резервів надходжень податків та зборів до бюджету Зеленогірської територіальної громади.