Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Фонтанскій ТГ

, опубліковано 01 липня 2021 о 08:45

Керівник Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Ахмедов та начальник Центрального відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Олексій Солодовий провели засідання «круглого столу» з представниками Фонтанської територіальної громади.

Учасниками проаналізовано перспективи економічного розвитку громади та сплати податків до місцевого бюджету усіма категоріями бізнесу, резерви його наповнення за рахунок місцевих податків та зборів.

Руслан Ахмедов детально зупинився на питаннях взаємодії з використанням  сервісу ДПС – Електронний кабінет та зазначив, що для ефективності дій стосовно збільшення надходжень податків до місцевих бюджетів, ДПС України автоматизовано процес надання органам місцевого самоврядування звітності в розрізі платників – юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків та зборів, а також податкових боргів та сум надмірної сплати до місцевих бюджетів на відповідних територіях. Тобто, щомісяця в Електронному кабінеті кожна територіальна громада може сформувати не лише зведену інформацію про нараховані, сплачені суми податків, інформацію про борг чи переплату, але і в розрізі платників – юридичних осіб.

Особлива увага, під час зустрічі, була приділена організації спільної роботи щодо залучення до декларування «одноосібників», які отримають доходи від обробітку сільськогосподарських земель та фізичних осіб, що отримують доходи від здавання власних паїв в оренду іншим громадянам.

Підсумовуючи результати засідання, Руслан Ахмедов зазначив, що проведення таких заходів є ефективним інструментом з вирішення нагальних питань та планування спільної стратегії у напрямку розвитку.