Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Саврані обговорили питання встановлення ставок місцевих податків та зборів

, опубліковано 17 червня 2021 о 18:26

В. о. начальника Савранської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Людмила Сокур та заступник голови Савранської селищної ради Олександр Лавренюк обговорили питання щодо встановлення ставок місцевих податків та зборів на 2022 рік, які мають бути прийняті органами місцевого самоврядування найближчим часом. 

Нагадуємо, що до місцевих належать податки та збори, що встановлені відповідно до переліку і в межах граничних розмірів ставок, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ), рішеннями сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, у межах їх повноважень і є обов’язковими до сплати на території відповідних територіальних громад.

Людмила Сокур наголосила, що відповідно до пункту 12.3 статті 12 ПКУ сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів. При прийняті рішення про встановлення місцевих податків та зборів обов'язково визначаються: об'єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов'язкові елементи, визначенні статтею 7 ПКУ з дотриманням критеріїв, встановлених розділом XII ПКУ для відповідного місцевого податку. 

Копія прийнятого рішення про встановлення місцевих податків або про внесення змін до них надсилається в електронному вигляді у 10-денний строк з дня прийняття до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків, але не пізніше 01 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків або змін до них.

Порядок та форми надання контролюючим органам в електронному вигляді інформацій щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та зборів затверджені постановою КМУ від 28.12.2020 року № 1330.