Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання детінізації оплати праці обговорили в Березівській ТГ

, опубліковано 24 червня 2021 о 18:18

В Березівської ТГ відбулося засідання комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення під головуванням Березівського міського голови Валерія Григораша, в якому взяла участь начальник Березівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ольга Патрашку.

На засідання було запрошено представників бізнесу, які мають найманих працівників, нараховують заробітну плату та утримують ПДФО.

У ході зустрічі розглянули питання легалізації найманих працівників та заробітної плати, про залежність страхового стажу від сплати внесків до Пенсійного фонду, про заходи, які вживаються податківцями для боротьби з виплатою заробітної плати в «конвертах» та негативними наслідками «тіньової» оплати праці.

Очільниця податкової інспекції зазначила, що неухильне дотримання вимог закону у сфері оплати праці – це не лише гарантія соціального захисту працюючих громадян, а й відсутність штрафних санкцій у роботодавців за виявлені порушення.

Учасниками зустрічі досягнута домовленість про співпрацю, а Ольга Патрашку нагадала, що проводитьься роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо неприпустимості допуску до роботи найманих осіб без оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати без сплати податків та єдиного внеску.