Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 5 місяців поточного року Болградською ДПІ надано понад 1,5 тис адміністративних послуг

, опубліковано 11 червня 2021 о 13:25

Фахівцями Болградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Одеській області за січень – травень  2021 року надано  1589  адміністративних послуг. Про це повідомила начальник Болградської ДПІ Тетяна Маврова.

Найбільш популярною серед відвідувачів послугою залишається видача картки платника податків та внесення до паспорту громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Нею скористувалися 820 платників. Також, 14 громадянам внесено до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Крім того, отримано 264 відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Мають попит і такі адміністративні послуги як: надання витягу з реєстру платників єдиного податку (230 витягів); реєстрація платника єдиного податку (зареєстровано 149 платників); видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (47 ліцензій); реєстрація реєстратора розрахункових операцій (31 РРО); надання довідки про доходи (25 довідок); надання довідок на підтвердження статусу податкового резидента України – (9 довідок);.

Також, протягом поточного року спеціалістами ЦОП надано 2 довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань та 1 довідку про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи).

У зв’язку з карантинними обмеженнями адміністративні послуги надаються виключно платникам податків, у яких наявні засоби індивідуального захисту, зокрема респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно.

Болградська ДПІ нагадує платникам про можливість спілкування з органами державної податкової служби в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету. Податківцями постійно надається практична допомога з активації ключів та використання Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням   https://cabinet.tax.gov.ua.

З відеоінструкцією користувача Електронного кабінету можна ознайомитися за посиланням:

https://od.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-ateriali/6838.html.