Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників єдиного податку 1 групи!

, опубліковано 07 червня 2021 о 09:56

Тарутинська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області інформує, що нормами Закону України від 04.12.2020 року № 1072-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (далі – Закон № 1072-IX) передбачалося ряд пільг для платників податків, зокрема й для підприємців-єдинників 1 групи.

Зокрема, платники єдиного податку 1 групи тимчасово звільнялися від сплати єдиного податку, а також від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску з грудня 2020 року по травень 2021 року включно.

Вказаний період включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Таким чином, з 01 червня 2021 року для платників єдиного податку 1 групи відновлено обов’язок сплати єдиного податку та єдиного внеску за червень 2021 року.