Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Татарбунарська ДПІ: 95 відсотків звітів подано в електронному вигляді

, опубліковано 02 червня 2021 о 16:41

У січні-травні 2021 року з 7817 звітних документів, що надійшли на опрацювання від платників податків до Татарбунарської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області, 7467 направлено в електронному вигляді.

На паперових носіях надійшло 350 звітних документ. 

Таким чином, 95 відсотків звітів подано в електронному вигляді.

Все більше юридичних та фізичних осіб оцінюють переваги подання звітності в електронному вигляді - економія робочого часу і коштів на придбання бланків звітних документів, уникнення черг під час подання звітності, оперативне оновлення форматів версій документів звітності тощо.

Нагадуємо, що подання документів в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

З інформацією щодо подання звітності в електронній формі платники податків можуть ознайомитись на вебпорталі ДПС в розділі «Електронна звітність» за посиланням https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/.

Для цього, платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронні довірчі послуги у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (www.cskidd.gov.ua).