Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про доходи: гаряча лінія в Саратській ДПІ

, опубліковано 31 травня 2021 о 16:09

В Саратській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань отримання відомостей з Державного  реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

На запитання громадян відповідала начальник Саратської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Наталя Костова. 

 

Чи обов’язково особисто звертатись до податкової для отримання довідки про доходи?

Для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу, та заяву за формою № 10ДР.

Представник додатково додає до заяви ще і довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.

Оригінали документів після прийняття заяви повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

 

Чи можна отримати довідку про доходи в електронному вигляді?

Так, дійсно Державною податковою службою України з метою забезпечення зручності платників податків запроваджено новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного  реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

Фізична особа – платник податків засобами Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua) може отримати відомості з Державного  реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

З відеоуроком щодо оформлення запиту для отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6067.html.

 

Чи треба сплачувати кошти за отримання довідки про доходи?

Відомості з Державного реєстру є документом, який безоплатно надається контролюючим органом за зверненням фізичної особи (представника) щодо отримання відомостей про себе з Державного реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Державному реєстрі.

 

Який термін отримання довідки про доходи?

Відомості з Державного реєстру надаються протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи або представника.