Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з головою Новокальчевської територіальної громади Одеського району

, опубліковано 28 квітня 2021 о 13:58

Начальником Березівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ольгою Патрашку проведено  зустріч з керівником Новокальчевської  об’єднаної територіальної громади Валентиною Тимчук.

Під час зустрічі акцентовано увагу, щодо наповнення місцевих  бюджетів та збільшення  бази оподаткування місцевих податків і зборів. Також, голову територіальної громади було проінформовано про новації в податковому законодавстві.

Окрім того, Ольга Патрашку нагадала про можливість використання електронних сервісів ДПС та переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

Так, фахівцями Березівської ДПІ  Головного управління ДПС в Одеській області постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо послуг, які можна отримати через безкоштовний сервіс  ДПС Електронний  кабінет  (http://cabinet.tax.gov.ua).

Електронний кабінет складається із двох функціональних частин - відкрита (загальнодоступна) та приватна (особистий кабінет).

Через  відкриту частину Електронного кабінету користувачам доступні такі можливості:

- доступ до  інформації з публічних реєстрів (дані про взяття на облік платників, реєстр страхувальників, дані реєстру платників ПДВ, реєстр платників єдиного податку, інформація про РРО, інформація про  книги ОРО, дані реєстру платників акцизного податку з реалізації  пального, реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами);

- інформація про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання  звітності( податковий календар);

- перегляд та друк бланків податкової звітності;

- заповнення  декларації про  майновий стан і доходи для громадян;

- контакти та адреси діючих центрів обслуговування платників.

Приватна частина Електронного кабінету в залежності від типу платника (юридична особа, фізична особа - суб’єкт підприємницької діяльності громадянин) надає доступ до наступних сервісів:

- персоніфікований податковий календар;

- перегляд облікових даних платника (детальніше в розділі Облікові дані платника);

- подання  звітності в електронному вигляді до органів ДПС,пенсійного фонду та статистики;

- перегляд та друк раніше поданої звітності;

- листування  з органами ДПС;

- подання  заяв, запитів для отримання інформації;

- інформація про стан розрахунків з бюджетом;

- реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних;

- інформація з Єдиного реєстру податкових накладних;

- інформація з реєстрів операцій та транзакції в системі Електронного адміністрування ПДВ.

        Нагадуємо, Електронний  кабінет – дієвий інструмент для отримання  якісних послуг в режимі он-лайн. В умовах карантинних заходів питання  дистанційного отримання  послуг та можливість спілкування з органами державної податкової служби в режимі он-лайн стають все більш актуальними.