Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Окнянській ДПІ проведено зустріч з головами сільських рад

, опубліковано 26 березня 2021 о 11:27

Питання декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року та наповнення місцевих бюджетів розглядалися під час зустрічі податківців з головами сільських рад в Окнянській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області.

Представники податкової інспекції надали детальні роз'яснення та консультації щодо доходів, які підлягають декларуванню та порядку отримання податкової знижки.

Особлива увага була приділена питанням декларування доходів – «одноосібників», які отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках, розмір яких перевищує 2 га.

Нагадуємо, що для громадян, які відповідно до розділу IV Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію, граничний термін подання спливає 30.04.2021 (включно), а громадяни, які мають право на отримання податкової знижки - до 31.12.2021 року (включно).

Крім того, учасники обговорили питання стосовно резервів надходжень до місцевих бюджетів земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та використання електронних сервісів  і отримання адміністративних послуг засобами он – лайн сервісу «Електронний кабінет»  та   стосовно переваг подання звітності до органів ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку суб’єктами господарювання -  платниками податків.

За результатами зустрічі окреслені плани спільних дій, реалізація яких сприятиме залучення громадян до деклараційної кампанії та наповнення місцевих скарбниць.