Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 144 млн грн земельного податку надійшло до місцевих бюджетів

, опубліковано 29 травня 2020 о 11:29

Саме таку суму земельного податку сплатили до місцевих бюджетів платники м.Чорноморськ, Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів у січні - квітні 2020 року.

Більш як 133 млн грн земельного податку надійшло від юридичних осіб.

Фізичні особи сплатили до бюджету понад 10 млн гривень.

Чорноморське управління Головного управління ДПС в Одеській області нагадує, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України, до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Відповідно до статті 287 Податкового кодексу України фізичним особам необхідно сплатити земельний податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника - юридичної або фізичної особи до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося його право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності.

Фізичними особами у сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад за квитанцією про приймання податкових платежів.