Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Північне управління: «гаряча лінія» на тему декларування доходів громадян

, опубліковано 26 травня 2020 о 12:23

В Північному управлінні у м.Одесі Головного управління ДПС в Одеській області проведено «гарячу лінію» щодо декларування доходів громадян.

Під час проведення «гарячої лінії» заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Північного управління у м.Одесі Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Пустова розповіла про можливість громадян скористатися правом на податкову знижку.

Так, відповідно до п.п. 166.1.1 п. 166.1 ст. 166 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній Декларації про майновий стан і доходи (далі - Декларація), яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ).

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 ПКУ).

Звертаємо увагу, що Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» термін подання Декларації продовжено до  01 липня 2020 року. Суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено до сплати, необхідно сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Ірина Пустова також нагадала платникам податків про можливість дистанційно подати Декларацію через сервіс «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

Детальніше, щодо заповнення Декларації у відеоуроці №1, який розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html.