Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Триває кампанія декларування - 2020

, опубліковано 27 квітня 2020 о 09:23

Южненське управління Головного управління ДПС в Одеській області інформує, що наразі триває кампанія декларування доходів та рекомендує громадянам подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді, через Електронний кабінет.

Подання декларації в електронному вигляді – комфортний та зручний спосіб для платників податків, який економить час на подання декларації та, водночас,  допоможе виконати рекомендації щодо дотримання умов карантину, направленого на запобігання поширенню коронавірусної інфекції в країні. 

Нагадуємо, що громадяни, які протягом 2019 року отримали доходи у вигляді спадщини не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, дарунки у вигляді коштів, майна, або  майнових чи немайнових прав, які підлягають оподаткуванню, отримували доходи не від податкових агентів, або ж отримали іноземні доходи, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Звертаємо увагу! Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи продовжено до 01 липня 2020 року, а термін сплати задекларованих у ній податкових зобов’язань -  до 1 жовтня  поточного року.

Актуальна інформація щодо декларування доходів громадян знаходиться на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в банері «Деклараційна кампанія 2020» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/.