Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів громадян проінформували у Північному управлінні

, опубліковано 24 лютого 2020 о 10:44

В Північному управлінні у м.Одесі Головного управління ДПС в Одеській області відбувся семінар щодо деклараційної кампанії 2020 року.

На початку заходу заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування податків і зборів фізичних осіб Ірина Пустова повідомила, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом минулого року триває до 30.04.2020 року включно.

Задекларувати минулорічні статки повинні громадяни які отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті не утримувались податки, але не є звільненими від оподаткування, зокрема: доходи від надання в оренду нерухомого чи рухомого майна; успадкування майна не від членів сім`ї першого та другого ступенів споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи тощо.

Платникам податків роз’яснено порядок та способи подання декларації про майновий стан і доходи.

Так, декларацію можна подати особисто або уповноваженою на це особою, засобами електронного зв’язку в електронній формі, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку можна скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. Щоб подати декларацію в електронному вигляді слід завчасно подбати про отримання особистого електронного цифрового підпису, який видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та іншими АЦСК, з переліком яких можна ознайомитись у відкритій частині Електронного кабінету.

Також впродовж 2020 року громадяни мають право подати декларацію для отримання податкової знижки відповідно до статті 166 Податкового кодексу України.

Крім цього Ірина Пустова наголосила, що консультаційну допомогу з питань декларування можна отримати в Центах обслуговування платників Північного управління, зокрема в Суворовській ДПІ та Малиновській ДПІ.

Режим роботи Центрів: понеділок-четвер з 9 год.00 хв. до 18 год.00 хв., п’ятниця - з 9 год.00 хв. до 16 год.45 хв., обідня перерва з 13 год.00 хв. до 13. год.45 хв., вихідні дні - субота, неділя.

На завершення заходу посадовець запросила громадян вчасно задекларувати свої доходи.