Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави

, опубліковано 31 січня 2020 о 12:54

«З 1 січня поточного року в Україні триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2019 року», - зазначила під час брифінгу заступник начальника відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області Лариса Сиромят.

Податківець акцентувала увагу, що декларування доходів – це виконання громадянами свого конституційного обов’язку, індивідуальний внесок у добробут держави, реалізація права громадян на податкову знижку.

Лариса Сиромят проінформувала про основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи та випадки, в яких декларація про майновий стан і доходи не подається. Так, вона зазначила, що податкова декларація подається платниками податків  за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

-       особисто або уповноваженою на це особою;

-       надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 

-       засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Також, Лариса Сиромят звернула увагу, що з 1 січня 2020 року запроваджено та введено в дію нову форму податкової декларації, якою передбачені деякі зміни. З новою формою податкової декларації та прикладами її заповнення можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в банері «Деклараційна кампанія 2020».

Посадовець відмітила, що у разі необхідності громадяни можуть отримати безкоштовні консультації та практичну допомогу у заповненні декларації у Центрах обслуговування платників Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області, за адресами: Чорноморська ДПІ - м.Чорноморськ, вул. Шевченка, 3; Овідіопольська ДПІ - смт Овідіополь, вул. Т. Шевченко, 214; Білгород – Дністровська ДПІ - м. Білгород-Дністровський, вул. Московська, 18А; Біляївська ДПІ - м. Біляївка, вул. Костіна, 3- А.

Граничний термін подання декларації – 30 квітня 2020 року.

Для громадян, які бажають скористатися правом на отримання податкової знижки, кінцевий термін подання декларації - 31 грудня поточного року.

ВІДЕОМАТЕРІАЛ