Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства розглядались на семінарі в Чорноморському управлінні

, опубліковано 28 січня 2020 о 16:32

Про новації в законодавстві йшлося на семінарі для представників бізнесу м.Чорноморськ, Овідіопольського, Білгород-Дністровського та Біляївського районів.

Платників податків проінформовано про зміни в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, адмініструванні податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, єдиного податку,  податку на майно.

Крім того,  лектори семінару нагадали про порядок зарахування платежів до бюджету, акцентувавши увагу на зміну реквізитів платіжних документів, форми платіжного доручення, про особливості надання податкової звітності та звітів з єдиного внеску.

Фахівці зупинилися на найбільш поширених помилках, яких припускаються платники при складанні податкової звітності, а також вкотре детально розповіли про електронні сервіси ДПС.

Не оминули увагою і питання легалізації праці та обов’язку роботодавців з дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати. Окремо, податківці нагадали платникам податків щодо сплати податку на доходи фізичних осіб юридичною особою до відповідних бюджетів за відокремлені підрозділи, не уповноважені нараховувати та перераховувати такий податок за працівників цих підрозділів.

Учасникам заходу повідомили, що з 01 січня 2020 року розпочалась  деклараційна кампанія - 2020, в рамках якої громадяни, згідно з чинним законодавством, зобов’язані або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2019 році.

Граничний термін подання декларації – 30 квітня 2020 року.