Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Школярі завітали на «День відкритих дверей» до податківців Южненського управління

опубліковано 13 грудня 2019 о 11:03

В рамках Всеукраїнського тижня права, податківці Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області провели для школярів «День відкритих дверей».

«Проведення тижня права має на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту», - проінформував учнів начальник Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області Олексій Солодовий.

Молодь мала змогу побачити, як надаються послуги платникам податків в Центрах обслуговування платників Южненської ДПІ, Іванівської ДПІ, Роздільнянської ДПІ та Лиманської ДПІ Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області. Учні мали змогу побачити, що для відвідувачів всіх Центрів обслуговування платників Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області створені комфортні та зручні умови: у наявності інформаційні стенди, зразки документів, нормативні документи, комп'ютери, під'єднані до мережі Інтернет та електронні сервіси ДПС, завдяки яким процес отримання різних адміністративних послуг максимально спрощено.

Як зазначив начальник посадовець, успіх у формуванні правової держави та становлення громадянського суспільства залежить не лише від розвитку економіки, удосконалення законодавства та модернізації правових відносин, але й від готовності кожного із нас жити у нових економічних та соціально-політичних умовах. Досягнути цього можливо лише підвищуючи громадянську освіту, шляхом виховання податкової культури у підростаючого покоління та того рівня відповідальності перед державою, який повинні забезпечити майбутні платники податків.

Олексій Солодовий також розповів про, суть податків та про відповідальну роботу податківців. Додав, що податкове законодавство, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на податкову знижку, що є важливим для майбутніх студентів, які навчатимуться на комерційній основі.

Проведення подібних заходів надає молодим людям змогу вже у юному віці мати уявлення про функціонування податкової системи та економіки країни в цілому. Цим самим податківці сприяють вихованню сумлінних та обізнаних платників податків. 

ФОТОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ