Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналітична довідка про роботу ГУ ДПС в Одеській області зі зверненнями громадян за січень - червень 2020 року

, опубліковано 03 липня 2020 о 15:26

З січня по червень 2020 року до ГУ ДПС в Одеській області надійшло 352 письмових звернення громадян, що на 102 звернення більше ніж за відповідний період  2019 року  (250), з них 351 заява (99,7%) та 1 скарга (0,3%), пропозицій не надходило.

Порушення термінів під час надання відповідей громадянам не зафіксовано.

Основні питання, які порушувалися громадянами стосувалися інформування про ухилення від сплати податків (258 звернень), контрольно-перевірочної роботи (34 звернення), податку на майно (11), роз’яснень з загальнодержавних податків (10), праці і заробітної плати працівників органів ДПС у т.ч. і колишніх, єдиного соціального внеску (6 звернень),  реєстраційних номерів облікових карток (5).

В порівнянні з минулим роком  кількість скарг збільшилась на 1 скаргу,  у 2019 році  скарг не надходило.

За результатами розгляду 1 скарги, яка стосувалась порушення податкового законодавства та ухилення від сплати податків було надано вичерпні відповіді у термін згідно чинного законодавства.  Так, гр. Кириченко С.О. звернувся до ГУ ДПС в Одеській області №К/49/ЕЛ від 28.04.2020 щодо  підстав нарахування податку на нерухомість посадовими особами податкових органів. Листом ГУ ДПС в Одеській області  від 11.03.2020 №4626/Д/15-32-54-06-06 надано вичерпну відповідь щодо підстав нарахування податку на нерухомість.

Протягом зазначеного періоду до ГУ ДПС в Одеській області  надійшло 1 колективне звернення, повторних, неодноразових, дублетних  звернень не надходило.

Жінки, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інваліди Великої Вітчизняної війни, Герої Соціалістичної Праці, Герої Радянського Союзу та Герої України  із зверненнями громадян не звертались.

Всі звернення було розглянуто та вчасно надано відповіді.

Особистий прийом громадян посадовими особами ГУ ДПС в Одеській області здійснюється відповідно до затверджених графіків. Постійно здійснюється інформування населення через мережу Інтернет щодо  графіків прийому громадян керівництвом та посадовими особами ГУ ДПС в Одеській та  його територіальниx органів шляхом розміщення відповідних графіків на субсайті ГУ ДПС в Одеській області та на стендах у ЦОП.

З січня по червень 2020 року проведено за зверненнями громадян 20 прийомів, що на 7 прийомів менше, ніж за відповідний період 2019 року (27).

Начальником ГУ ДПС в Одеській області   проведено 2  прийоми,  першим  заступником  начальника ГУ ДПС в Одеській області,  заступниками начальника ГУ ДПС в Одеській області  проведено  10 прийомів, іншими посадовими особами ГУ ДПС в Одеській області 8 прийомів.

Основні питання, які порушувалися громадянами на особистих прийомах: податкова звітність (12), питання щодо єдиного соціального внеску (4), ухилення від оподаткування (1 звернення).