Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Одеської області спрямували до бюджету 10,1 млрд грн єдиного соціального внеску

, опубліковано 10 грудня 2019 о 16:05

Як повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова з початку 2019 року платники Одеської області спрямували до бюджету 10,1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 1,9 млрд грн, або 22,5 % більше січня-листопада минулого року.

Зокрема, у листопаді поточного року надходження склали майже 947 млн грн, що на 150 млн грн, або 18,8% більше, ніж надходження у листопаді 2018 року.

Головним управлінням ДПС в Одеській області постійно проводиться роз’яснювальна робота, направлена на недопущення виплати заробітної плати в «конвертах», дотримання законодавства в частині мінімальних гарантій оплати праці, підвищення рівня заробітних плат тощо.

В податковій службі Одещини зазначають, що сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, зокрема, гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. 

За словами Наталії Чеботарьової, позитивна динаміка надходжень свідчить про високий рівень відповідальності роботодавців в питаннях дотримання законодавства при виплаті заробітної плати.

Звертаємо увагу, що  01 жовтня 2019 року діють нові рахунки для сплати єдиного соціального внеску, відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN. Інформацію про реквізити нових рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області в розділі «Бюджетні рахунки».