Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС: податківці Суворовської ДПІ окреслили можливості та переваги

, опубліковано 22 грудня 2023 о 11:12

Спеціалістами Суворовської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області на постійній основі здійснюється консультативна діяльність, спрямована на інформування та надання практичної допомоги суб’єктам підприємницької діяльності та громадянам. Найчастіше податківці надають роз’яснення, пов’язані з реєстрацією діяльності, обранням системи оподаткування, сплатою податків, поданням і веденням звітності.

В ході зустрічей з підприємцями, працівники ЦОП Суворовської ДПІ наголошують на перевагах електронних сервісів ДПС, котрі допомагають у веденні бізнесу та дозволяють зекономити час.

Завдяки роботі сервісів ДПС платники податків мають можливість безкоштовно підготувати та подати у режимі реального часу до органів податкової служби електронну звітність, отримати необхідну послугу чи інформацію, не виходячи з офісу чи дому. Наразі понад 130 електронних послуг та сервісів Електронного кабінету забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України.

Сервіси Електронного кабінету доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.

Повну інструкцію щодо функціоналу Електронного кабінету, можливостей режимів та сервісів, відповіді на  популярні запитання тощо розміщено за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Особливу увагу податківці приділяють знайомству платників з мобільним застосунком «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.