Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці зустрілися з представниками бізнесу, що здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту

, опубліковано 29 грудня 2021 о 12:28

У зустрічі із суб’єктами господарювання регіону взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Шелест, начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Маргарита Білоус та фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області. 

Податківці поінформували платників, що здійснюють  реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, про забезпечення неухильного дотримання порядку проведення розрахунків із покупцями при продажу таких товарів.

Нагадаємо, що згідно чинного законодавства такі суб’єкти господарювання повинні проводити розрахункові операції з обов’язковим застосуванням  РРО та/або ПРРО та вести облік товарних запасів на підставі первинних документів.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, затверджено  постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року № 231.

В ході зустрічі керівництвом та фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області надано відповіді на питання учасників, зокрема, в частині продажу вживаних та ремонту технічно складних побутових товарів, а також щодо встановленої законодавством відповідальності.