Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Одещини відбулося засідання Громадської ради

, опубліковано 23 грудня 2021 о 17:43

У засіданні взяли участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Костянтин Гавриш, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Шелест та керівники окремих структурних підрозділів.

«Головне управління ДПС в Одеській області налаштоване на плідну співпрацю з громадськістю та бізнесом. Ми відкриті до діалогу з питань, які виникають у платників податків під час здійснення господарської діяльності», - зазначив Костянтин Гавриш, вітаючи членів Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області. 

Під час заходу присутні заслухали підсумки діяльності Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області за 2021 рік, обговорили основні норми Закону України від 30.11.2021 року № 1914-XI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який набирає чинності з 01.01.2022 року, а також положення деяких законопроектів щодо застосування суб’єктами господарювання спрощеної системи оподаткування.

Крім того, представників громадськості проінформовано про новації застосування РРО та ПРРО. Як зазначив заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Юрій Реут, з 01.01.2022 року фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані при здійсненні розрахункових операцій застосовувати РРО та/або ПРРО.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу щодо обов’язку програмування та відображення в чеках РРО/ПРРО кодів згідно з УКТ ЗЕД та контактні дані посадових осіб Головного управління ДПС в Одеській області, відповідальних за зворотній зв'язок серед ФОП щодо застосування РРО та обліку товарних запасів.

Спілкуючись з представниками громадськості, податківці надали відповіді на питання, що цікавили учасників засідання, зокрема щодо ведення фізичними особами – підприємцями, у тому числі платниками єдиного податку, обліку товарних запасів.

Громадська рада залишається одним із важливих дієвих інструментів взаємодії податківців з громадськістю, результатом якої, є можливість з’ясування проблемних питань, які виникають в ході ведення господарської діяльності у суб’єктів господарювання та пошуку шляхів їх вирішення.