Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумлінна сплата податків та соціальна відповідальність бізнесу – невід’ємні складові сильної держави

, опубліковано 07 грудня 2021 о 17:45

Про це, під час інтерв’ю редакції журналу «Фаворит», повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області, лауреат рейтингу «100 впливових одеситів» Юлія Шадевська.

Спілкуючись з журналістами, керівник податкової служби регіону окреслила першочергові завдання, які поставлені перед податківцями області.

«Це, насамперед, наповнення бюджетів всіх рівнів. У 2021 році ми виконаємо необхідний індикатив, адже це те, заради чого й працює наша команда», - наголосила Юлія Шадевська.

Крім того, посадовець повідомила, що на сьогодні, податкова служба України - це орган виконавчої влади, що виконує перш за все сервісну функцію, тобто, якщо суб'єкт господарювання сумлінно сплачує податки, то податкова готова надати інформаційну й консультаційну підтримку. При цьому, всі, незалежно від доходів, величини компанії, повинні однаково дотримуватися закону й сплачувати податки.

«Такий підхід показав свою ефективність. На сьогодні, переважна більшість платників сумлінно сплачує податки до бюджетів всіх рівнів. Саме завдяки свідомій позиції бізнесу та сервісному обслуговуванню досягається позитивний ефект наповнення бюджетів всіх рівнів», - зазначила Юлія Шадевська.

Так, за січень-листопад 2021 року до бюджетів всіх рівнів платники Одещини сплатили 28,6 млрд грн податків і зборів, що перевищує минулорічний показник на 6,4 млрд грн, або на 28,8 відсотків.

Також, під час інтерв’ю, Юлія Шадевська детально зупинилася на питаннях, пов’язаних з проведенням в Україні кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів підкресливши, що добровільне декларування - це відповідальність кожного громадянина й початок зміни системи відносин держави й громадян у питаннях сплати податків.

З повним текстом інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням http://favorit.od.ua/nashi-favoriti/julija-shadevskaja-n/.

Приєднуйтеся до сучасних форм спілкування та ведення бізнесу – долучайтеся до електронних сервісів ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

InfoTAX