Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська взяла участь в засіданні колегії Одеської ОДА

, опубліковано 05 жовтня 2021 о 16:54

Засідання відбулося під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького за участі керівників органів місцевої влади на місцях, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та департаментів (управлінь) Одеської обласної державної адміністрації.

Під час обговорення питань порядку денного, керівник Одеської ОДА наголосив, що запорукою соціально-економічного розвитку територіальних громад та Одеського регіону в цілому є сумлінне виконання платниками податків своїх податкових зобов’язань та виведення економіки області з «тіні».  

За січень-вересень поточного року до зведеного бюджету платниками Одещини сплачено 22,7 млрд грн податків і зборів, що більше минулорічних показників на 5,1 млрд грн, або на 29 відсотків. З них, до місцевих бюджетів надійшло 13,4 млрд грн, що майже на 3 млрд грн, або на третину більше, ніж у січні-вересні 2020 року.

Збільшення сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів сприяє розширенню можливостей в питаннях фінансування функцій держави та подальшому розвитку громад на місцевому рівні.