Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська взяла участь у засіданні робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі

, опубліковано 23 листопада 2020 о 18:00

У заході, який відбувся під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького. взяли участь, зокрема, заступник Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Ольга Богданова, керівники територіальних органів ДПС та представники обласних державних адміністрацій.

Учасники робочої групи обговорили питання формування податкового зобов’язання в аграріїв, які втратили урожай через несприятливі погодні умови, а також проблемні питання, пов’язані з зупиненням реєстрації податкових накладних.

Як зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, що при Одеській обласній державній адміністрації створена та функціонує робоча група з врегулювання питань, пов’язаних з реєстрацією податкових накладних в аграрному секторі. До її складу входять й представники податкової служби області.

Основними завданнями вказаної робочої групи є:

сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних фермерськими господарствами;

організація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед фермерських господарств щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних;

аналіз можливих ризиків, які виникають у сфері реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами;

комплексний аналіз фінансово-економічних чинників відповідної області, що впливають на діяльність фермерських господарств та можуть вплинути на ситуацію із зупинкою реєстрації податкових накладних;

напрацювання шляхів, механізму і способів вирішення проблемних питань, що виникають при реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами тощо.

Крім того, Юлія Шадевська повідомила, що податковою службою Одеського регіону на постійній основі проводяться заходи, направлені на консультування та надання роз’яснення представникам бізнесу, зайнятим в сфері сільського господарства, норм та новацій податкового законодавства, у тому числі з питань зупинення реєстрації податкових накладних.   

Нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС в Одеській області діє телефон гарячої лінії з питань функціонування Системи автоматичного моніторингу відповідності критеріям оцінки ризиків, порядку подання Повідомлень та документів з питань зупинення податкових накладних, порядку заповнення та подання Таблиць даних платників податків (0482) 300-386, 300-298.

З діями платника ПДВ у разі віднесення його до переліку ризикових можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/434590.html.