Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви збільшення дохідної частини бюджету громади: спільна нарада податківців з виконавчими органами Одеської міської ради

, опубліковано 30 вересня 2024 о 16:46

В рамках заходів щодо складання проєкту бюджету Одеської міської територіальної громади на 2025 рік, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області взяли участь в спільній нараді з питань залучення резервів збільшення дохідної частини бюджету громади, яка відбулася в Одеській міській раді.

До роботи в нараді також долучилися представники Департаментів фінансів, земельних ресурсів, аналітики та контролю, комунальної власності, районних адміністрацій Одеської міської ради, КП «Одестранспарксервіс» та інші.

Учасники обговорили чинники та фактори, які негативно впливають на надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, збору за місця для паркування транспортних засобів, окреслили заходи з пошуку та реалізації резервів додаткових надходжень та розширення бази оподаткування з податків та зборів, які зараховуються до бюджету Одеської міської територіальної громади.

Особлива увага була приділена питанням дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати, мінімальних гарантів в оплаті праці, в тому числі в розрізі галузей, а також погашення платниками податкових боргів.

За результатами спільної наради, напрацьовані плани спільних дій, які сприятимуть залученню додаткових резерві податкових надходжень в структурі бюджету Одеської міської територіальної громади у 2025 році.

Також інформуємо, що посилення функцій органів місцевого самоврядування в частині адміністрування податків, які зараховуються до бюджетів громад є одним із ключових заходів податкової політики в рамках Національної стратегії доходів до 2030 року, що передбачає, зокрема, підготовку законодавчих змін в частині надання додаткових повноважень органам місцевого самоврядування, які б підвищили їх вплив на процедури нарахування податків та зборів.