Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник податкової служби Одещини Микола Бородюк взяв участь в робочій нараді з виноробами регіону

, опубліковано 24 вересня 2024 о 15:47

Нарада пройшла під головуванням голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега Кіпера.

Учасники детально обговорили питання фальсифікації виноробної продукції та заходи із недопущення її реалізації на території Одеського регіону.

Одеська область - найбільший виноробний регіон України. Вирощування винограду та виноробство є важливими сегментами економіки багатьох держав світу, у тому числі й України.

Як зазначив очільник Головного управління ДПС в Одеській області Микола Бородюк, розвиток цієї галузі має особливе значення для розвитку регіональної економіки та наповнення бюджетів всіх рівнів.

Так, на території регіону здійснюють діяльність 47 суб’єктів господарювання виноробної галузі (первинного виноробства та змішаного виробництва), які з початку поточного року сплатили до державного бюджету 93 млн гривень акцизного податку.

Крім того, під час зустрічі учасники детально зупинилися на пропозиціях та обговорили виклики, з якими стикаються виноградарсько - виноробні суб’єкти господарювання.

За результатами робочої наради вживатимуться спільні заходи, направлені на забезпечення конкурентоспроможності виноробної галузі, рівних умов ведення бізнесу в цій сфері, надходження податків та сприяння подальшому розвитку виноградарства на Одещині.