Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час фактичної перевірки податківці виявили 23 неоформлених водія вантажівок

, опубліковано 14 серпня 2024 о 13:04

Використання праці найманих працівників, без належного оформлення (допуску працівників до роботи без укладання трудового договору (контракту), встановлено фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в Одеській області під час фактичної перевірки одного із підприємств регіону.

Перевірка проводилася з метою контролю за дотриманням діючого законодавства у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, проведення контрольних розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, наявності ліцензій, свідоцтв, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Основним видом діяльності підприємства є вантажний автомобільний транспорт.

Матеріали фактичної перевірки Головного управління ДПС в Одеській області, для прийняття відповідних рішень щодо встановлених порушень вимог КЗпПУ, направлені до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, за наслідками розгляду яких прийнято рішення про накладання штрафних санкцій у розмірі 1,8 млн гривень.

Головне управління ДПС в Одеській області вкотре наголошує, що оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу, адже  фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Задекларована праця – це сплата податків в бюджет, а відповідно особистий внесок в економіку країни та її обороноздатність.

Також, нагадуємо громадянам про можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин.