Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини про оподаткування адвокатської діяльності

, опубліковано 01 серпня 2024 о 17:04

За ініціативи Ради адвокатів Одеської області відбулося засідання «круглого столу».

У заході взяли участь начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Самиліна, заступник начальника управлiння - начальник вiддiлу супроводження судових спорів з питань податку на додану вартість управління правового забезпечення Головного управління ДПС в Одеській області Костянтин Семенов, начальник відділу супроводження судових спорів з планових перевірок управління правового забезпечення Головного управління ДПС в Одеській області Сніжана Буханова та адвокати – члени Комітету податкового права при Раді адвокатів Одеської області.

Учасники обговорили проблемні питання обліку як платників податків/єдиного внеску адвокатів, які здійснюють індивідуальну адвокатську діяльність (фізичних осіб, які проводять незалежну професійну діяльність); оподаткування доходів адвокатів, які здійснюють індивідуальну адвокатську діяльність (фізичних осіб, які проводять незалежну професійну діяльність); оподаткування доходів/прибутків адвокатських бюро та адвокатських об’єднань (юридичних осіб на загальній або спрощеній системі оподаткування) тощо.

Також, фахівці податкової служби надали детальні відповіді на практичні запитання, що цікавили адвокатів та надали рекомендації щодо їх вирішення.

За результатами засідання, представники Ради адвокатів Одеської області відзначили необхідність та важливість комунікації податківців та платників податків. Проведення таких заходів сприяє оперативному обговоренню проблемних питань, обізнаності бізнесу в змінам податкового законодавства та сумлінному виконанню платниками своїх податкових обов’язків задля своєчасного наповнення бюджетів всіх рівнів.

Співпраця Головного управління ДПС в Одеській області та Ради адвокатів Одеської області в питаннях роз’яснення норм податкового законодавства, триватиме й надалі.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в Головному управлінні ДПС в Одеській області діє комунікаційна податкова платформа (od.ikc@tax.gov.ua). Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.