Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За I півріччя поточного року платники єдиного внеску сплатили понад 12,8 млрд гривень

, опубліковано 16 липня 2024 о 15:27

«За січень – червень 2024 року платниками Одещини сплачено 12,8 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 13,7 відс або на 1,5 млрд грн більше за відповідний період минулого року», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Микола Бородюк.

Нагадуємо, що єдиний внесок – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування в обов’язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

Дякуємо платникам податків за відповідальну сплату податкових зобов’язань, адже надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. Саме своєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гарантує громадянам право на соціальний захист.

Інформуємо, що:

19 липня 2024 року – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за попередній квартал фізичними особами-підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність та членами фермерських господарств.

22 липня 2024 року – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за червень 2024 року роботодавцями за найманих працівників (крім гірничих підприємств).

29 липня 2024 року – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за червень 2024 року, гірничими підприємствами за найманих працівників.

Актуальні рахунки для сплати єдиного внеску для платників Одеської області, розміщено на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за покликанням: https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.