Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Одещини з початку 2024 року сплатили 29,8 млн грн екологічного податку

, опубліковано 07 травня 2024 о 13:45

За січень-квітень 2024 року платники податків Одеського регіону перерахували до бюджетів всіх рівнів 29,8 млн грн екологічного податку. Це на 9,5 млн грн або на 46,8 відс більше за показник аналогічного періоду минулого року.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван, із загальної суми з початку 2024 року до державного бюджету сплачено 20,9 млн грн, до місцевих скарбниць надійшло 8,9 млн грн екологічного податку. У порівнянні з січнем-квітнем 2023 року надходження зросли на 53,7 відс та 32,9 відс відповідно.

Податківець зазначив, що у квітні 2024 року підприємства регіону сплатили 8,1 млн грн, що на 1,1 млн грн більше аналогічного періоду минулого року. Зокрема, до державного бюджету платниками податків області перераховано 7,1 млн грн, а до місцевих бюджетів – 1 млн гривень.

Позитивну динаміку надходжень забезпечують платники податків, які навіть у такий нелегкий для країни час сумлінно виконують свої податкові зобов’язання.

Нагадаємо, екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

Звертаємо увагу платників екологічного податку, що

10 травня 2024 року, останній день подання податкової декларації екологічного податку за І квартал 2024 року;

20 травня 2024 року – граничний термін сплати екологічного податку за І квартал 2024 року.