Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків регіону про коригування ПДВ: від складання РК до відображення в декларації

, опубліковано 26 квітня 2024 о 15:40

Податківці Головного управління ДПС в Одеській області провели спільний вебінар з представниками Об’єднання організацій роботодавців Одеської області та платниками податків регіону на тему «Коригування ПДВ: від складання РК до відображення в декларації».

У заході взяли участь начальник управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Костянтин Желєзняков та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Дем’ян Янчев, голова правління Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Костянтин Журавель, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Одеської області Ігор Дубчак.

Під час заходу учасники обговорили питання щодо визначення дати складання РК, порядок та строки реєстрації РК, правила заповнення РК, порядок відображення РК в декларації тощо.

У ході спілкування та обговорення учасники окреслили низку проблемних питань, вирішення яких дозволить спростити ведення бізнесу в регіоні, сприятиме збільшенню надходжень податків та зборів до бюджетів всіх рівнів.

Податківці Одещини вкотре наголосили, що завжди готові до надання всебічної інформаційної підтримки, консультування та роз’яснення норм податкового законодавства, адже вчасно отримана платниками податків інформація – це можливість зменшення помилок при заповненні звітності та оперативного вирішення нагальних питань суб’єктів господарювання.

Також нагадуємо, що для оперативного зворотнього зв’язку з платниками податків у Головному управлінні ДПС в Одеській області працює Комунікаційна податкова платформа (od.ikc@tax.gov.ua), яка дозволяє швидко та якісно вирішити питання, що виникають у платників податків у процесі їхньої господарської діяльності.