Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встигніть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в зручний для вас спосіб

, опубліковано 18 квітня 2024 о 08:29

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), отримані протягом 2023 року – до 01 травня 2024 року. 

Звертаємо увагу, платник податків самостійно обирає спосіб подання Декларації, а саме:

особисто або уповноваженою особою;

поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;  

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Закону України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати Декларацію поштою або в електронній формі. Подати Декларацію в електронній формі можна, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету на вебпорталі ДПС. 

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати Декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. При складанні Декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення Декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні Декларації, мінімізує помилки при її заповненні, надає можливість подання копій первинних документів як додаток до Декларації в онлайн – режимі.

За несвоєчасне подання Декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Податкового кодексу України за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.