Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України № 265/95-ВР: інформування підприємців Одещини

, опубліковано 12 березня 2024 о 16:55

Фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в Одеській області проведено роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, зокрема мереж кафе, які здійснюють реалізацію товарів підакцизної групи.

Підприємцям нагадали щодо дії норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Під час зустрічі особлива увага приділяється інформуванню підприємців щодо вимог порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні продажу товарів та проведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій чи програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО).

Також присутнім нагадали про переваги програмного РРО, розробленого ДПС України. ПРРО має безліч переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (екваєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; іOS; WEB-ВЕРСІЯ; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО. Так, реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО.

Головне управління ДПС в Одеській області застерігає суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення господарської діяльності без держреєстрації та звертає увагу щодо обов’язкового застосування РРО/ПРРО.