Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО для суб’єктів господарювання

, опубліковано 07 березня 2024 о 16:48

Головне управління ДПС в Одеській області продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, нещодавно податківцями проведено чергову зустріч з суб’єктами господарювання радіо ринку, в ході якої присутнім нагадали щодо норм  Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (із змінами).

Фахівці податкової служби Одещини вкотре звернули увагу платників податків, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкти господарювання можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО/ПРРО в залежності від власних потреб.

Податківці пояснили присутнім переваги використання програмного РРО та нагадали щодо безкоштовного програмного забезпечення ПРРО від ДПС, яке розміщено на вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.