Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками бізнесу ринків Одещини

, опубліковано 21 лютого 2024 о 11:00

Головне управління ДПС в Одеській області продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО).

Так, під час зустрічі з представниками бізнесу, що здійснюють діяльність на ринках «Новий» та «Південний» податківці відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС в Одеській області нагадали, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Крім того, податківці регіону нагадали платникам податків про доступність завантаження безкоштовного програмного рішення ДПС для проведення розрахункових операцій та порядок його реєстрації.

Суб’єктам господарювання, які обирають безкоштовне програмне рішення від ДПС, рекомендується для подальшого застосування ПРРО ДПС, яке можна завантажити після переходу за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.

Керівництво користувача безкоштовного ПРРО ДПС (WEB, Android, iOS, Windows) знаходиться за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha.

Після встановлення безкоштовного програмного рішення ДПС на пристрій, він підлягає реєстрації в контролюючому органі за процедурою, встановленою розділом ІІ Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317.

Актуальні матеріали щодо реєстрації та використання безкоштовного ПРРО, включаючи роз’яснення, інструкції користувачів та відеоуроки, розміщено на банері «Програмні РРО» https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Податкова служба Одещини наполягає добросовісно дотримуватися суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо проведення розрахунків із застосуванням РРО/ПРРО та видачею фіскальних чеків.