Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО під час зустрічі з суб’єктами господарювання ТРК «Сіті-Центр»

, опубліковано 27 лютого 2024 о 16:19

Головне управління ДПС в Одеській області продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Податківці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області під час чергової зустрічі нагадали суб’єктам господарювання ТРК «Сіті-Центр» норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці акцентували увагу платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

Головне управління ДПС в Одеській області вкотре наголошує, на необхідності дотримання чинного законодавства, в тому числі щодо ведення розрахункових операцій. Адже виданий фіскальний чек є гарантією захисту прав споживачів.

Звертаємо увагу, що податкова служба регіону при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів, перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Разом з цим, виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням бюджету країни, особливо під час воєнної агресії російської федерації проти України, є обов’язком кожного громадянина нашої держави.