Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання погашення податкового боргу платників податків на зустрічі з представниками Болградської міської ради

, опубліковано 01 лютого 2024 о 13:00

Управлінням по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області вживається комплекс заходів щодо погашення податкових боргів платниками податків.

Днями було проведено зустріч з представниками Болградської міської ради з питань погашення податкового боргу платниками податків, зокрема що не перевищують 3 060 грн та збільшення надходжень до бюджету громади.

Присутнім нагадали, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте нерухоме та рухоме майно такої фізичної особи. Також до боржників - фізичних осіб, у тому числі тих, хто є власниками банківських карток, вживаються заходи щодо арешту рахунків. За несвоєчасні розрахунки з бюджетами, згідно з нормами ПКУ, передбачена фінансова відповідальність у вигляді штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату.

Отримати Довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи – детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/739450.html.

Фахівці наголосили на необхідності платникам податків своєчасно та у повному обсязі сплачувати свої податкові зобов’язання з податків і зборів, задля недопущення утворення податкових боргів, не наражати себе на ризик застосування фіскальних заходів щодо погашення податкових боргів.