Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одеські податківці зафіксували чергове порушення порядку проведення розрахунків

, опубліковано 13 березня 2024 о 17:23

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу громадян, що при проведенні розрахунків через банківський термінал, продавці (надавачі послуг) зобов’язані видати фіскальний чек.

Під час проведення фактичної перевірки салону краси, який знаходиться у центральній частині міста Одеси, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області встановлено, що платником податків не проводилися розрахункові операції, які здійснювалися клієнтами електронними платіжними засобами, через програмний реєстратор розрахункових операцій більш ніж на 850 тисяч гривень. Факт порушення Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зафіксовано в акті перевірки.

За результатами розгляду матеріалів перевірки до суб’єкта господарювання – порушника будуть застосовані відповідні штрафні (фінансові) санкції згідно чинного законодавства.

Штрафні санкції мають негативний вплив на подальше ведення бізнесу, а тому, Головне управління ДПС в Одеській області застерігає платників податків від вчинення умисних дій щодо ухилення від виконання обов’язку «фіскалізації» розрахунків.