Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності

, опубліковано 28 лютого 2024 о 08:31

Припинення порушень порядку провадження господарської діяльності без державної реєстрації та без дозвільних документів є одним із важливих завдань податкової служби.

Необхідно зазначити, що Головне управління ДПС в Одеській області постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Кожен такий випадок досліджується та перевіряється працівниками податкового органу, а у випадку підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.

Так, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області, в ході проведення контрольно-перевірочних заходів у швейному цеху, вкотре виявлено особу, яка здійснювала господарську діяльність без державної реєстрації як суб'єкта господарювання. 

З метою припинення незаконної діяльності співробітниками Головного управління Національної поліції в Одеській області, які прибули на місце події, на фізичну особу, яка здійснювала господарську діяльність, складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 164 КУпАП.

Головне управління ДПС в Одеській області наголошує, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.